fredag 11 maj 2012

Fisksoppa - snabbt och gott!

Jag är en riktigt gourmé-kock! I alla fall om jag har ett bra recept och det hade jag idag. Ett perfekt SlaktarStina- är-hungrig-och-vill-ha-mat-NU-recept. Med andra ord så gick det snabbt att tillaga. Nog babblat, här får ni ta del av receptet, det är beräknat för fyra normala personer. Alltså räcker det till två hemma hos oss.

- 500g laxfilé
- 2 pujolökar
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- fiskfond/buljong
- 2 dl vispgrädde
- 3 stjärnanis
- 1 tsk sambal olek
- rivet skal av 1 apelsin
- skalade räkor

Strimla purjolöken och skär fisken i bitar. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull och koka upp under omrörning. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis (det luktar så gott!), sambal olek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök, låt soppan sjuda 3-5 minuter. Servera soppan toppad med räkorna och några skivor bröd på sidan. Gottgottigottgott!

Ska du ta stilpoäng kan du även ha på något grönt, ex färsk timjan, vid serveringen. Ser proffsigt ut. Men ska du ta poäng hos någon som är riktigt hungrig, så har du inte tid att fiffla med sådana smådetaljer. bara så att du vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar