onsdag 31 oktober 2012

Däcktest och vintertider


Det är vintertider här uppe på vår lilla kulle. Nere i byn var det slask, men här ligger snön vit över taken och bara Knådden är vaken.

Så idag har vi haft möjlighet att testa däcken i vinterföre. Det är ju sånna där 4-säsongsdäck, ska funka både sommar och vinter. Och det stämmer nog. För de hade bra grepp i kurvorna, inte sladd en enda gång. Relativt kort bromssträcka och bra grepp i uppförsbackarna.


Visserligen är det väl mina skor som är avgörande i de fallen, men ändå. Dock är vagninställningen något för låg för att det ska gå bra att köra på oplogad väg. Men det är kanske tack vare den låga inställningen som den tar kurvorna så bra, vad vet jag. Hmmm...kanske går att sätta på ett plogblad framtill på vagnen....?

För övrigt är jag numera stolt innehavare av ett röjsågskörkort. Mer om det vid ett annat inlägg, för nu sitter jag här med den obligatoriska efter-tenta-huvudvärken och längtar mest till sängen. Men att virka en filur var ändå en ganska lyckad tentapluggtaktik. Uppenbarligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar