onsdag 7 mars 2012

Järnladyn

Signalerna från kroppen slår aldrig fel. Från att varit ostoppbar som en liten knubbig duracellkanin, blev jag helt plötsligt helt kraftlös. Ingen ork, ingen initiativförmåga och mycket begränsad tankeförmåga. Kollade HB-värdet och mycket riktigt, det hade fallit likt första stupet i en berg-och-dalbana i jämförelse med mina annars finfina värden.

Perfekt utgångsläge för ett litet experiment. Så nu börjar satsningen på järnmat. Inte för att jag äter dålig mat annars, men nu ligger fokus på att få i mig järn. De kommer börja kalla mig järnladyn på affären.

Så föga förvånande så bestod dagens middag av blodpudding och apelsinjuice till det. Imorgon blir det nog... blodpudding och apelsinjuice. Det är riktigt gott och enkelt att tillaga (eftersom jag varken slaktar grisen själv eller gör smeten, utan helt enkelt för en gångs skull kör med halvfabrikat). Så man kan undra varför vi inte äter det här mer ofta?Ska hårdsatsa en vecka och se hur mycket jag kan påverka HB-värdet enbart via kosten. Spännande! Förhoppningsvis tar blodpuddingen och leverpastejen mig upp på en ny liten topp i HB-värdets berg-och-dalbana. Återstår att se.

3 kommentarer:

 1. Ser gott ut,tycker mor din.

  SvaraRadera
 2. Vill bara säga en sak: Jag klarar mig inte utan persilja!
  Eat at least one pot a week and your "HB" will peak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Information mottagen och persilja ingår numera i min dagliga kost!

   Radera