Det här behöver du;
5 dl fiberberikade havregryn, 6dl mjölk, ½ dl olja/smör, 50g jäst, 2 msk brun farin, 2 tsk salt 7 dl vetemjöl, lite mjölk till pensling.
Värm mjölk och matfett till ca 40 grader, häll blandningen över havregrynen och rör om. Låt stå och svälla ca 15 min. Smula ner jästen och tillsätta brun farin och salt. Rör till jästen har löst sig. Tillsätt sen vetemjölet, arbeta den ganska lösa degen ca 10 minuter. Har du en maskin så räcker det med 3-5. Strö sen över ltie mjöl och låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Arbeta ihop degen i bunken, klappa ut degen i en lättsmord långpanna. Skåra bröder till jämnstora bitar och nagga med gaffel. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla med mjölk, strö över lite havregryn om du vill. Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 15 minuter.
Lätt som en plätt!
Tack nu ska här bakas.KRAM
SvaraRaderaDet ÄR gott. Hittade en "övergiven flisa" som jag smakade.
SvaraRadera